XERRADA DIVULGACIÓ SOBRE GPP´S I SOBRE L’ASSOCIACIÓ

Amb l’habitual eficàcia de les expertes d’Udols es va fer una xerrada i les inscripcions van haver de tancar-se dies abans per manca d’aforament. Un nou èxit de l’Associació divulgadora i formadora del gos urbà de Barcelona i també una mostra de generositat i col.laboració. El fet de que estigués plena la sala ens fa comprendre que hi ha curiositat, que hi han ganes per saber què es això de Gos Potencialment perillós. Miquel Montanera i Fidel Luiña van fer una amena exposició en que van desplegar descripcions, normatives, reflexions i activitats de socialització i relaxació pels GPP´s que hi han al CAAC de Barcelona.
Després d’una presentació gràfica i interessat sobre cada una de les 16 races que majoritàriament son considerades GPP vàrem descobrir detalls acurats de la bestialitat dels homes i no cap de la dels gossos. Val a dir que va ser complicat trobar imatges sense mutilacions, ja que inexplicablement en diuen perillosos als gossos quan són ells els que pateixen en la seva infantesa uns talls aberrants permesos fora de Catalunya. Després es va fer una relació d’algunes de les contradiccions i injustificables errades de la LLei 50 de 1999 que obliga a dur morrió, corretja curta, tenir llicència i contribueix a estigmatitzar a uns animals en virtut de la seva corpulència.
Es va convidar al presents a aprofundir per ells mateixos a visitar la pàgina de http://www.iadcro.com/ i el llibre de Jose Maria Pérez Monguio sobre els Perros Potencialmente Peligrosos de la editorial BOSH. No van faltar les anècdotes però sobretot es va convidar a la reflexió.
La darrera part va ser una successió de vídeos on mitjançant les proves gràfiques es va poder veure la feina de membres de l’associació, i col.laboradors, amb GPP’s que viuen al CAAC de Barcelona . Amb aquestos gossos, molt sotmesos a estrès a més de l’abandonament, s’està fent un treball pacient, conscient, d’estimulació i de socialització que afavoreix que uns gossos actuïn com a terapeutes dels altres.
Es treballen pors, la impulsivitat, es deixa fer, s’ofereixen estímuls i es fomenta que se sentin segurs. També la familiarització amb el morrió un element injust – sobretot a l’estiu per que limita la regulació de la calor- però imperatiu legal en tant que no s’aconsegueixi una reforma de la llei.
Els objectius de l’Associació són afavorir la vida d’aquestos animals en un entorn poc escaient com és una gossera, tractar de trobar uns bons adoptants per que l’estada sigui curta, acompanya en la readaptació a la llar i minimitzar l’impacte emocional que pot tenir haver de dur elements limitadors del comportament normal com morrió, corretges, gàbies individuals, poc contacte social i una mirada de por o de reprovació per part de la gent que no sap de la seva noblesa i lleialtat envolcallada dins d’un cos potent.
Creiem que es molt interessant que la gent reflexioni sobre la necessitat de canviar la llei, que es formi, que els ensinistradors els respectin no els automatitzin, que no els hi posin collars de punxes, ni d’ofeg ni elèctrics. Si en volen cap, i estan preparats física i psicològicament per ser responsables- que vinguin a adoptar-los al CAAC o a la protectora mes propera per que molts són candidats a llargues estades als centres per la irresponsabilitat dels amos i la laxitud del control sobre la seva cria i venda il,legals. Per acabar es va fer una crida per trobar acollida per la TUCA la veterana del CAAC que necessita una llar sense estrés i molt calma.

Article de : http://protecciogpp.blogspot.com.es/

UDOLS: XERRADA DIVULGACIÓ SOBRE GPP´S I SOBRE L’ASSOCIACIÓ