Al Districte de Sants-Montjuïc s’han posat 299 denúncies als propietaris incívics de gossos entre el 8 i el 19 d’abril. D’aquestes, 83 han estat per dur l’animal sense identificar, 100 per dur-lo sense censar, 105 per infraccions relacionades amb gossos perillosos i 11 per no recollir les deposicions o no portar lligats els animals. Tot i que aquesta darrera sol ser la que més queixes ciutadanes genera, Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, comenta que “costa molt de poder enxampar aquestes conductes”. Des de l’associació santsenca Udols també afegeixen que són una minoria les persones que cometen aquesta infracció. Segons explica Rosa Sagués, membre de l’entitat, en un estudi que van fer al districte de Les Corts “van comprovar que el 90% dels propietaris recullen les caques”. Així, comenta, “seria el tant per cent de persones incíviques en general”.
Segons explica Francesc Jiménez aquesta campanya que es va fer durant 11 dies al districte “respon a ales peticions dels veïns per conductes incíviques per part de propietaris de gossos”. La campanya preveia accions tant de sensibilització, com de sanció. Tot i que s’ha fet en el conjunt del districte s’ha centrat en les zones on s’han rebut més queixes: la plaça de la Farga, els jardins de Can Mantega, el parc de l’Espanya Industrial, la rambla Badal, la rambla Brasil i els jardins d’Elisard Sala.
Tot i els resultats que ha presentat el Districte, per l’associació Udols “per assolir els objectius que proposa la campanya el que seria primordial seria fer una tasca de tipus didàctic”, comenta Rosa Sagués, que considera que la majoria de les sancions són per manca d’informació per part dels propietaris.
Des de l’entitat també col·laboren en campanyes de l’ajuntament promovent tallers on tracten tant l’educació del gos com la convivència en un entorn urbà. “En aquests tallers també informem de totes aquestes coses, com per exemple que han d’estar sensats i altres qüestions que són obligatòries quan es té un animal de companyia”, comenta Patrícia Ventura, també membre de l’entitat. A més, estan preparant un díptic on recolliran les normes sobre els gossos i els animals de companyia que preveu l’ordenança de civisme de Barcelona de forma més simplificada.

Noticia de : www.el3.cat

Quasi 300 denúncies als propietaris incívics de gossos de Sants-Montjuïc