Udols és una entitat d’Hostafrancs que treballa per a la bona convivència amb els gossos domèstics a les ciutats i el bon tracte. Actualment estan promovent cursos pensats per a persones que tenen gossos joves i cadells.

24/01/2012
L’associació Udols promou cursos per als amos dels gossos del barri

L’associació Udols és una entitat del barri d’Hostafrancs que treballa per a la bona convivència amb els gossos domèstics a les ciutats i el bon tracte. “Sobretot el que treballem és la difusió del benestar del gos urbà”, explica la Marina Cortés, membre de l’entitat. Amb aquests objectius estan promovent cursos pensats per a persones que tenen gossos joves, entre els sis mesos i un any, i cadells, des dels dos mesos i mig fins als cinc mesos. Els cursos duraran quatre dissabtes o diumenges dels quals se’n destina un a la teoria, que s?impartirà al centre cívic del Casinet d’Hostafrancs, i els altres tres a la pràctica, que seran al parc de Joan Miró i al pati del mateix Casinet d’Hostafrancs. “Els continguts es basen en la comunicació entre gos i amo”, explica la Marina Cortés. Així, s’ensenya quins són els senyals de calma o els d’advertència, com detectar l’estrès de l?animal o com fer que s’assegui sense recórrer a mètodes aversius. “I sobretot fer que el gos ens entengui”, puntualitza.
A més dels cursos, també organitzen tallers de només un cap de setmana, com per exemple el de caminar sense estirar de la corretja. “És un taller que té molt d’èxit amb les persones que venen perquè és curt i s’ensenya com portar el gos amb una corretja llarga i que el gos vagi còmode i nosaltres també!, diu.

Podeu trobar més informació sobre els cursos a la pàgina web de l’entitat hostafranquina: www.udols.entitatsbcn.net

L’associació Udols promou cursos per als amos dels gossos del barri