Com ens informa la web “Derecho Animal”, el passat 16 de novembre, a les 17,30 hores, va tenir lloc a l’Ajuntament de Barcelona un acte commemoratiu de la “Declaració Municipal per a la Convivència i els Drets dels Animals”. Aquest acte va ser presidit per l’Alcalde de Barcelona, el senyor Xavier Trias, i va comptar amb una ponència del senyor Jorge Wagensberg, físic, qui va pronunciar una conferència amb el títol: “Els animals i el progrés moral. El nostre comportament envers els animals només depèn, sembla ser, de la raó. Existeix el progrés moral?”.

Aquesta Declaració va ser aprovada el 15 de juny de 1998 pel Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels animals de l’Ajuntament de Barcelona, i el 23 d’octubre de 1998 pel Plenari Municipal.

Juntament amb aquesta noticia s’adjunta linkada la declaració en qüestió, que té un interès especial per l’orientació que posa de manifest, contemplant l’animal com ésser sensible, i amb interessos propis, amb el corresponent dret a la vida i a la realització de tot el seu potencial. És cert que la declaració es refereix als animals amb els que convivim en l’entorn urbà, però cridem a la reflexió sobre la procedència de l’aplicació dels aspectes morals que conté a la generalitat dels éssers vius, per tant, a tots els animals, inclús els que acaben al nostre plat, perquè no per això tenen menys sensibilitat i menys interessos, i potser va sent hora de què parem atenció al que estem fent amb ells.

COMMEMORACIÓ DE LA DECLARACIÓ DE CONVIVÈNCIA I DRETS DELS ANIMALS EN L’AJUNTAMENT DE BARCELONA